Werkwijze (Acquisitie)

Telefonische acquisitie is nog steeds één van de meest effectieve middelen om contacten te leggen, te onderhouden (of te heractiveren als u vergeten bent te onderhouden) met uw prospects en relaties. Zeker nu als u zich wilt (blijven) onderscheiden met alle online mogelijkheden.

Mijn succes is te danken aan de wijze waarop ik mensen benader. Met respect, interesse, enthousiasme en met kennis van zaken. Ik heb jarenlange ervaring in de commercie als accountmanager. Door mijn werkervaring heb ik veel geleerd en weet ik hoe “het spel” gespeeld moet worden. Ik neem de identiteit aan van mijn klant en ben hun ambassadeur. Ik bel zonder script en maak de materie van de klant eigen. Samen met mijn jarenlange ervaring wordt de samenwerking een interessant en succesvol geheel. Daarnaast help ik mijn klanten mee hoe ze hun product in de markt moeten neerzetten. Het bedenken van een goed idee is één, maar het vermarkten daarvan is vaak vele malen, helemaal via de telefoon. Dat laatste vraagt specifieke competenties en dat weet ik als geen ander.

Voor mijn klanten ben ik een motor aan de voorkant om kwalitatieve bezoekafspraken te maken op directie- en managementniveau. Ik breng, door de juiste persoon binnen de organisatie te spreken, hun doelgroep en markt in kaart. Hierbij moet u denken aan de behoeftepeiling, huidige contractpartners, duur huidige contract, wie zijn de beslissers etc. Door het verkrijgen van beter inzicht in hun markt kunnen ze uiteindelijk hun verkoopstrategie succesvoller neerzetten.

  • Telefonische Acquisitie
  • Leadgeneratie
  • Dataverrijking
  • Agendaplanning

Leadgeneratie

De Graaf Acquisitie genereert voor u een continue stroom aan bezoekafspraken. Hierbij kies ik voor kwaliteit boven kwantiteit: veel afspraken maken is niet moeilijk, maar een afspraak is nog geen gekwalificeerde lead! Daarom bepalen we vooraf de criteria waaraan een lead moet voldoen. Een lead is namelijk pas een lead als uw sales team er ook daadwerkelijk iets mee kan. Door het stellen van de juiste vragen wordt inzicht verkregen in de behoeften en toekomstige investeringen van uw prospects. Op deze manier wordt uw sales-pijplijn weer gevuld met waardevolle leads, uw sales team kan aan de slag!

Dataverrijking

Correct databasebeheer zorgt voor groei van uw onderneming. Jaarlijks wijzigt bij 58% van de Nederlandse bedrijven iets in de bedrijfsgegevens of contactpersonen. Goed onderhoud van uw database is essentieel om op de hoogte te blijven van de veranderingen bij uw klanten, prospects en suspects. De eerste stap naar succesvol databasebeheer is om te zorgen voor een goede basis, waarbij actuele en complete database onontbeerlijk is voor het succes van uw onderneming. Een goede database is de bron van waaruit alle activiteiten op het gebied van sales en marketing aangestuurd worden.

Agendaplanning

Het maken van bezoekafspraken is de kernactiviteit van De Graaf Acquisitie. Ik leg het contact met uw wensklant, wek de interesse bij de beslissingsbevoegde persoon, plannen de afspraak rechtstreeks in uw agenda en bevestigen de prospect altijd per e-mail. Ik voorzie u van de juiste informatie zodat u goed voorbereid aan tafel zit.

Professionele bruggenbouwer

Ik ben een professionele bruggenbouwer en verbind mensen & bedrijven aan elkaar door middel van koude telefonische acquisitie. Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van telefonische acquisitie heb ik met succes vele kwalitatieve bezoekafspraken in diverse branches voor mijn opdrachtgevers mogen maken. Op elk gewenst niveau in de organisatie kan ik echt contact maken met uw toekomstige klant. Ik bel uit uw bedrijfsnaam en voordat ik aan de slag ga maak ik mij de cultuur en uw product of dienst van uw organisatie eigen. De Graaf Acquisitie opereert daardoor als verlengstuk van uw sales- en marketingafdeling.

Ervaringen van anderen

Leo is geëngageerd en commercieel betrokken

“Leo is geëngageerd en commercieel betrokken, vasthoudend en georganiseerd op weg naar succes”. “Een bijzonder prettig mens om mee samen te werken”.

Leo heeft sterke sales en communicatieve vaardigheden

“Leo de Graaf heeft sterke sales en communicatieve vaardigheden en heeft bewezen om new business winstgevend in de markt te zetten”. “Leo is betrouwbaar, beschikt over humor en is een aanwinst voor uw bedrijf”.

Leo komt zijn afspraken na

“Naast doorzettingsvermogen beschikt Leo over veerkracht, hij komt zijn afspraken na, is een plezierige gesprekspartner en Leo is betrouwbaar”.

Serieus en sympathiek

“Ik heb Leo de Graaf leren kennen als een serieuze, professionele en sympathieke partner”.

Wilt u ook persoonlijke acquisitie met succes?

Ik vertel u graag meer over mijn aanpak en successen. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op.